בצק פיצה נפוליטנית משולב קמח טיפו 1

בצק פיצה נפוליטנית משולב קמח טיפו 1

מאת : שף -חיים בר
  • זמן הכנה:
  • כמות: מנות
  • רמת קושי: קל
  • כשרות: כשר

לבצק: (יש להכין 48 שעות מראש!)

  1. 700 גרם קמח פיצה שף CAPUTO
  2. 300 גרם קמח טיפו 1 CAPUTO
  3. 640 מ"ל מים קרים (מים עם קוביות קרח מומס)
  4. 1.5 גרם שמרים יבשים או 4.5 גרם שמרים טריים
  5. 26 גרם מלח

 אופן ההכנה:

  1. נשפוך את המים הקרים אל קערת המיקסר ונמוסס בתוכם את השמרים.
  2. לאחר שהשמרים התמוססו, נמיס את המלח-  רצוי להשתמש במלח גרוס גס.
  3. לאחר שהמלח נמס נוסיף בהדרגה תוך כדי לישה במהירות איטית את התערובת משני סוגי הקמח (יש לערבבם בעדינות מראש) וכאשר הבצק מתאחד נוכל להגביר את מהירות המיקסר עד לקבלת בצק חלק והומוגני.
  4. נשאיר את הבצק לנוח על דלפק העבודה מכוסה במגבת לחה (שעה בקיץ או שעתיים בחורף).
  5. לאחר המנוחה, נכניס את הבצק לתבנית סגורה כמסה שלמה ונשאיר במקרר לתפיחה של 24 עד 72 שעות, בהתאם לכמות השמרים ששמנו בתחילה.
  6. לאחר התסיסה במקרר, נוציא את המסה למנוחה של 20 דקות מחוץ למקרר ונחלק לכדורים בהתאם לגודל הפיצה הרצויה.
  7. את הכדורים מומלץ להניח בתבנית התפחה או כל תבנית אחרת, בעלת מכסה. לאחר הכנת הכדורים ניתן להם מנוחה לתפיחה נוספת...  בקיץ 2-3 שעות, בחורף (תלוי טמפרטורה) אבל יותר.
  8. נחמם את הטאבון שלנו לטמפרטורה של 450 מעלות.
  9. נפזר קמח דורום (סמולינה דורום) על משטח העבודה.
  10. נקמח במעט קמח "קאפוטו" את כדור הבצק התפוח ונפתח את הכדור לעיגול שטוח, בתנועות עדינות מהמרכז החוצה תוך שמירת מסגרת בהיקף הכדור.
  11. מורחים רוטב עגבניות  עד לגבול מסגרת שיצרנו. מפזרים מעל גבינת מוצרלה ותוספות (טופינג) אהובות.
  12. נגרד מעל הפיצה מעט גבינת 'פקורינו', לקבלת מליחות עדינה ולפני שנכניס לטאבון, נטפטף כמה טיפות שמן זית מעל הפיצה ונפזר כמה עלי בזיליקום קרועים.
  13. נכניס את הפיצה לטאבון לכדקה עד דקה וחצי (תלוי בחום הטאבון) ובזמן האפייה נסובב את הפיצה כדי שתאפה בצורה אחידה.

 

מרכז שירות לקוחות והזמנות 1-800-23-60-60